Koranens budskap + shawwal

Asalamu alaykum. Jag hoppas att ni har återhämtat er från Eid och ser fram emot dessa 6 dagar av Shawwal även om jag måste tillägga att systrar skall först göra de fastedagar som de har missat under månaden Ramadan p.g.a av sin period samt andra orsaker innan de påbörjar sin Shawwal. 
 
 
 
Vidare har jag kollat på en intressant serie om Quranen med en känd recitör som reser runtom världen denna gång har den fokus på enbart människor som vägletts med hjälp av Allahs ord. Från ingenstans dyker min gamla park och en gammal skolkamrat (brodern med vit thawb i slutet) upp i serien wallah jag blev helt paff men Ma sha Allah kommer ihåg just denna broder ifrån fredagarna då vi brukade ha egen jummah i skolan jag gick på. Vi var alls inte nära utan han gick på årskursen ovanför oss men kände igen han eftersom jag brukade hänga med de praktiserade i min gamla engelska skola.Blev helt gråtfärdig jag som normaltvis inte är så känslig denna berättelse är bara så himla vacker om hur denna unge broder vägletts till vår magnifika deen/ Zeina
 
 
 
Allmänt | dawah, koranen, life, muslim | | En kommentar |

Eid ul fitr

Asalamu aleykum ... Eid Mubarak :) 

Dagen har börjat med en sömnlös natt för en del av oss medan andra snarkat ihjäl sig på soffan , när man nämligen anmält sig som volontär för Eid bönen kan man skylla sig själv! 

Solen gick upp medan mattor och mickarna testades inför salah som skulle hållas på en öppen park lite coolt att genomföra det som profeten brukade (saws). Systrarna dök upp och därefter började det hårda arbetet att samla zakah pengar, dela påsar för skor , hitta stolar åt äldre o.s.v Man lärde sig nog vad sabr är , det varma vädret gör folk lite irriterade typ men Alhamdulilah :) Ett härligt gäng och leenden man fick från ungarna när man delade ur högar av godis was beautiful ..

Efter timmar av sömn drog vi iväg till en gala för Gaza som nog var inte direkt i vår smak ( musik och massa annat tråkigt)  men som tur nog jobbar käraste Suhu där och vi hängde ett tag sedan en snabb resa till Starbucks. Vidare chillade vi i samma ställe med The Taraweh girls  +  en systers bror och även en ung broder som konverterade till islam. Såklart frågade vi hur kom du till ? Dagen slutade med att vi alla drog tillsammans iväg till Pizzeria och åt iväg livet. Enorma lärdomar drogs ifrån denna korta dag och vi tackar Allah för allt och alla människor som vi har i våra liv. 

Allmänt | #Eid #Bayram #2014 #muslimer #bön | | 2 kommentarer |

Ramadan update :

Asalamu alaykum, vi hoppas att ni har haft ett härligt sommarlov so far typ men även gjort mycket Ibadah under denna heliga månad , må Allah acceptera från oss. Har hängt i moskén med de gamla fastrarna runt hörnet, ungarna som hoppar ivrigt runt som små kaniner och  de sköna systrarna gamla som nya man träffar på dagligen. Visst vi är inte perfekta somliga dar har vi pluggat mer hangul ( koreanska alfabetet) andra dagar har man kanske snackat för mycket eller tänkt på den goda nutellaburken som väntar på en efter Taraweh bönen ( Kushu game over). Men det jag tar med mig från denna ramadan är att ibland är det inte shaitan utan vi sedan har jag också lärt mig att det inte är kvantitet utan kvalité sist men Icke minst vad händer efter denna månad då kommer nämligen  de riktiga testen , är vi redo? Slutligen det står mellan dig och din nafs ;) /En alltför pigg syster 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp