Shoo vad händer jao?

 
Asalamu alaykum.
 
Dagarna har gått. Det här skulle vara månaden jag skulle genomföra de där stora förändringar. - Eh jag kommer inte kunna uppnå något SubhanAllah. För många uppstår de här tankarna efter en tid under denna heliga månad. Det som man alltid bör ha förståelse för är att det är din nafs som skall diciplineras och inte att du ska nöta in dig slavaktigt i så många goda handlingar så möjligt utan reflektion.
 
Det är naturligt som människa att ens iman går upp och ner. Men det blir tröttsamt om man hamnar i samma dilemma varje ramadan, att ens ibadah görs utan någon riktigt motiv bakom det. 
 
Så hur kan man förbättra situationen? 
 
Jo det är genom att tänka på vad ditt mål var från början. Ha fokus under dagen när du fastar tänk på syftet, tänk på att fastan är mer än att bara inte äta och dricka som vår kära profet (saws) Whoever does not give up forged speech and evil actions, Allah is not in need of (i.e. will not accept) his leaving his food and drink.”Al Buhkhari". 
 

Ett exempel är under Suhoor var mer alert och tänk på den goda belöningen som du kan få samt också att det är en sunnah som du genomför. Sedan om du börjar tänka på att allt du gör kan du få enbart få gott för , din vardag består av att handla för mamma (lydnad för föräldern), du står upp i bussen för den äldre damen( god akhlaq)  samt så sommarjobbar du ute i hettan ( självförsörjande som bidrar till samhället + kan ge pengar till behövande). Allt du gör kan du få belöning för så begränsa inte dig och tro enbart gott om ditt tillstånd annars kommer du aldrig utvecklas som muslim. 
 
 
 
Islam | |
Upp